Bikavér - Sebestyén Pince

A családi pincészet jelenleg 13 hektáron dolgozik Magyarország délnyugati részén, a Szekszárdi borvidéken. Fő fajtájuk a kékfrankos, amely a bikavéreik alapanyagát is adja. Az évjárattól függetlenül minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítása a céljuk, aminek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgoznak ültetvényeiken. A borvidék kiváló termőhelyi adottságait dűlőszelektált boraikon keresztül szeretnék bemutatni, amelyet ma is folyamatosan tanulnak. Kiemelt területek: Iván-völgy, Porkoláb-völgy, Görögszó, Nána. A pincészet borait a lendületes savak, a szekszárdi fűszeresség, a fajtakarakteres ízek és az elegancia jellemzi.

Kategórianyertes bor: Szekszárdi Iván-völgyi Bikavér 2016

A bikavér a pincészet legfontosabb bora, az Iván-völgyi ültetvényeik terméséből készül. A házasításnál a fő szempont, hogy a bor megmaradjon elegánsnak, jól ihatónak. Az alapfajtát a kékfrankos adja, amelyet merlot, kadarka és cabernet franc egészít ki. A 2016-os évjáratú bort az élénk gránát vörös szín jellemzi, illatában intenzív gyümölcsös és fűszeres jegyeket találunk. Ízben nagyon gazdag: a meggy és az erdei piros bogyós gyümölcsök kavalkádja jelenik meg fűszeres jegyekkel. A kortyot kerek és selymes textúra jellemzi hosszú lecsengéssel. Nagyon elegáns bor, a löszös, mészköves dűlő gazdagságát és sokszínűségét mutatja.