Magyarország borvidékei - 2021
Bikavér - Németh János Pincészet
A pincészet szüret alkalmával mintegy 10 hektárnyi terület termését dolgozza fel, majd közel ötvenezer palackba tölti a rozé, siller, fehér- és vörösbor tételeiket. Folyamatosan bővítik a technológiáikat, mégis olyan tradicionális pincészet kívánnak maradni, ahol a borász együtt él a területeivel, tudja, hogy dűlőin hol kel és hol nyugszik a nap, ő álmodja meg a borokat, amelyek azután saját keze munkája révén születnek meg, kizárólag spontán erjesztéssel. Szőlőterületeik negyedik generáció óta a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el, ez adja a tartályos és/vagy hordós érlelési lehetőség mellett boraik sokszínűségét. Mottójuk: „Dűlőből, spontán.”
Kategórianyertes bor: Könnyű Szél Bikavér 2019
A bor alapját három Kárpát-medencei szőlőfajta képezi: a kékfrankos, a kadarka és a zweigelt, erre simul rá a cabernet franc mint világfajta. A termést az Iván-völgyből, a Decsihegyről és a Gyűszű-völgyből szüretelik. Ez a tétel a pincészet első magasabbra pozícionált bikavére. Elegáns, gyümölcsös, a kadarkának köszönhetően kellemesen fűszeres, jól iható cuvée 13,5%-os alkoholtartalommal. Mindössze 2500 palack készült belőle.