Rozé - Gál Szőlőbirtok és Pincészet

Gál Csaba és felesége, Gálné Dignisz Éva (az Év Bortermelője 2013) közel harminc éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, bortermeléssel, és az utóbbi években gyermekeik is bekapcsolódtak a közös munkába. A Csepel-szigeti Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 88 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült szigetcsépi borházának szőlőalapanyagát. A teljes területből 12 hektár 2020. évi új telepítés, 10 hektár pedig a Balaton-felvidéken, Lesencefalu dombjain fekvő szőlőterület. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, chardonnay, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó.

Kategórianyertes bor: Gál Kékfrankos Rosé 2019

Szép intenzív szín és a fajtára jellemző színárnyalat az első benyomás, majd egy „illatbomba” következik, amely egyszerre komplex, üde és finom, behízelgő kedvességet is felmutat. Az íz még közvetíti a friss szőlőzamatokat, jó savakkal és a többi alkotórészhez idomuló teltségérzettel párosulva. A rozé könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érik el. Üde gyümölcsösség jellemzi: a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Fogyasztása 9-11 °C-on javasolt.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet