Kategórianyertes borászatok

Magyarország borvidékei - 2018

Furmint - Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Azt vallják, hogy a tokaji bor és a Béres Csepp egy ponton mindenképpen összeköthető: mindkettő valódi hungarikum. Hungarikumot szolgálni, értékeit, hírnevét, rangját építeni megtisztelő, nemes és egyúttal felelősségteljes feladat. A Béres család erre vállalkozott, amikor Tokaj-Hegyalján, a festői Erdőbényén 2002-ben birtokot vásárolt és pincészet kialakításába kezdett. Céljuk a kezdetektől az volt, hogy a birtokhoz tartozó történelmi dűlőkből származó szőlőből modern szemlélettel és eszközökkel Tokaj-Hegyalja rangjához méltó, nagy borokat alkossanak. Büszkén állítják, hogy sikerrel jártak. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt 15 évben több mint 250 komoly hazai és nemzetközi díjat nyertek boraik és a Béres Szőlőbirtokot és Pincészetet 2015-ben Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának választották.

Kategórianyertes bor: Tokaji Naparany Cuvée 2015

Furmint és hárslevelű házasításából származó izgalmas, száraz házasítás, amelyben a furmint savai harmonikusan egybeolvadnak a hárslevelű gyümölcsösségével. Összetett illatvilága határozottan megmutatkozik, benne őszibarackot, pörköléses jegyeket és mézet érezhetünk. Elegancia, érett savak jellemzik, amit a három hónapos tölgyfa hordós érlelés tesz kerekké. Kifejező aromatikáját az teszi különlegessé, hogy finoman
már a palackos érlelés jegyei is megmutatkoznak. Ez a bor nevét szépséges arany színéről és neves költőnk Nagy László dr. Béres Józsefnek írt Elhúllt bolondok nyomán című verse után kapta.

A Béres Szőlőbirtok és Pincészet négy tagja