Tokaji Aszú - Erzsébet Pince
Az Erzsébet Pince családi borászat 12 000 palack bort készít évente, mindet történelmi, Bél Mátyás által a 18. században klasszifikált, első- és másodosztályú, azaz a vidék kiváló talajú, legjobb szőlőterületeiről. A Prácser család négy tagja, Miklós, Erzsébet, ifjabb Miklós és Hajnalka együtt működtettik a borászatot, megosztva annak feladatait. Büszkék dűlőszelektált szárazboraikra – Zafír dűlő, Betsek dűlő, Király dűlő –, és elhivatottan, csak a legjobb évjáratokban készítik el a birtok aszúit. Minden tétel limitált mennyiségben készül a fenntartható művelésű dűlőkről. Ronn Wiegand MW, MS amerikai szaktanácsadó 2009 óta segíti a borászat munkájukat.
Kategórianyertes bor: Tokaji aszú 6 puttonyos 2017
Mád történelmi, első osztályú dűlőjéből, a Király dűlőből,az Erzsébet Pince furmint-parcellájáról származik az aszúszem és az alapbor ehhez a hatputtonyos aszúhoz. A kiváló riolittufás termőhely és az évtized egyik kiemelkedő évjáratának eredménye e bor komplexitása, harmóniája, páratlan érlelhetősége, intenzív aroma- és ízvilága: őszibaracklekvár, méz, ananász, eper és málnalekvár. A 24 hónapos újfahordós érlelés után pár év palackos érlelés következett. A bor bátran párosítható sokféle fogáshoz, kiválóan illik kéksajtokhoz, érlelt keménysajtokhoz, pástétomokhoz, akár egy szelet zserbóhoz vagy mákos bejglihez.