Pezsgő - Dereszla Pincészet
A Dereszla Pincészet Magyarország északkeleti részén, a Tokaj-hegyaljai borvidék szívében, Bodrogkeresztúron található. Negyven hektár saját és száz hektár szerződéses területen dolgoznak, huszonöt különböző dűlőben, amelyek közül több Hegyalja első osztályú történelmi termőterülete: Dereszla, Lapis, Henye, Hatalos, Zsadány, Várhegy. A dűlők különféle talajtípusai döntően meghatározzák a Dereszla-borok összetettségét. A Dereszla dűlő vulkanikus riolittufa talajába a múltban több mint egy kilométernyi pincerendszert vájtak, és ez kiválóan alkalmas az aszú- és szamorodniborok, illetve a pezsgők érlelésére. A cégcsoporthoz tartozó, 2015-ben átadott Henye Borászat készíti a száraz borokat és pezsgőket.
Kategórianyertes bor: Tokaji vintage brut 2020
A tokaji terroir karakterének és a Dereszla Pincészet szakértelmének ötvözésével, hagyományos technológiával (méthode traditionnelle) készült a borvidék két leghitelesebb szőlőfajtájából, furmintból és hárslevelűből. Az erjesztés után 24 hónapig palackban, seprőn érlelt pezsgő, elegáns savakkal és kellemes fűszerességgel, mineralitással és az autolízisből származó jegyekkel. Fogyasztását aperitifként ajánlják 6°C-on.