Kategórianyertes borászatok

Furmint - Péter Pincészet

A harmadik generációs borászat tokaji birtokközponttal és tarcali termőterületekkel rendelkezik. Szőlőiket 5 hektáros területen gondozzák; termesztenek furmintot, hárslevelűt, sárga muskotályt, kövérszőlőt, zétát és kabart. A nagy gonddal válogatott szőlőszemek a pincékben  kocsánytalan tölgyfa hordókban nemesednek egyedi alkotássá. A letisztult, kortárs „köntös” olyan borokat takar, amilyeneket ígér: határozott vonalvezetésű, biztos szakértelemmel készített, egyedi értéket képviselő italokat. A pincészet számára a tőkéjétől elszakítani, ládába, majd a feldolgozás után hordóba rakni s végül palackba zárni a fürtöt nagy felelősség és még nagyobb öröm.

Kategórianyertes bor: Tokaji Furmint Thurzó dűlő 2021

A borászat négy dűlőben termeszt furmintot, amelynek bora az évjáratok változatosságának tükrében igen sokrétű. A 2021-es száraz tétel a tarcali Thurzó dűlő szelektált terméséből készült egyedi darab. Kizárólag egészséges, 100%-ban botrytismentes alapanyagot szüreteltek, mely a tartályos, hűtött erjesztést követően öt hónapot töltött új és használt 220 literes zempléni tölgyből készült médium pörkölésű hordókban. A löszön termett gyümölcsből készült fajtajelleges furmint könnyed, gyümölcsös jegyekkel bíró, s a hordós és palackos érlelés finom jegyeinek  köszönhetően igazán elegáns tétel.


​​