Bikavér - Thummerer Pincészet

A családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat, pezsgőiket, pálinkáikat. A borászat központja Noszvajon található. A 2000 m2-es egykori uradalmi pincét több mint 100 éve vájták kézzel a vulkanikus tufa kőzetbe, s ezt 2004-ben egy új 2200 m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttették ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb felszerelésekkel, gépekkel – nemcsak a borászatban, hanem a szőlészetben is. Céljuk a magas minőség elérése. Boraik hazai és nemzetközi borversenyeken is értékes díjakban részesültek.

Kategórianyertes bor: Egri Bikavér Superior 2016

A vörösborok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfa hordóban érlelődnek, és legalább féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. Az Egri Bikavér Superior 2016 tizennyolc hónapnyi hagyományos fahordós érlelést, majd hosszú palackos érlelést kapott a bor számára ideális körülmények között. Védett eredetű superior száraz vörösbor. Nagyon kedvező évjáratban készült, szép savakkal, magas cukorfokkal, hibátlanul beérett szőlőfajtákból. Fajtaösszetétele: kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah.

Thummerer Pincészet