Tokaji aszú - Gróf Degenfeld Szőlőbirtok
A gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyományai alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát, ahol a természettudatos művelés és a hagyomány ötvöződik az elkészült borokban. A 35 hektáros szőlőültetvényeik Mád és Tarcal határán találhatók. 2009 óta ültetvényeik ellenőrzött, organikus művelésben részesülnek, a szőlőnövény és a természet egyensúlyának megőrzését szem előtt tartva. Fő törekvésük a Tokaji borvidék és a benne rejlő hatalmas potenciál megismertetése, továbbá a fenntartható szőlőtermesztés népszerűsítése. Száraz borokat és édes borkülönlegességeket készítenek, a régió három vezető szőlőfajtájából: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály.
Kategórianyertes bor: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2017
Azért különleges ez a tokaji aszú, mert a nagy részét (85%-át) nem furmint, hanem hárslevelű szőlő adja. Illatában a fás, fűszeres jegyek citrusos gyümölcsökkel egészülnek ki. Ízében fellelhetőek a kandírozott trópusi gyümölcsök, melyeket lecsengésében a törökméz és édes az mandarin jegyei kísérnek. Gazdag ízvilág jellemzi, hosszú érlelési potenciállal.