Kategórianyertes borászatok

Bikavér - Vesztergombi Pince

A Vesztergombi család az 1600-as évek óta műveli szőlőit és készíti borait a szekszárdi dombokon. Erről az 1700-as évek elejéről származó, a palackokon is használt családi címer ugyancsak tanúskodik. Jelenleg az 1993-as év borásza, Vesztergombi Ferenc és fia, Csaba viszi tovább a családi hagyományokat, és irányítja a borvidék egyik meghatározó borászatát. A 30 hektáros birtokon elsősorban kék szőlő terem a könnyed kadarkától a komoly, testes cabernet-ig. A jellegzetes szekszárdi karaktert megtartó, de nemzetközi mércével is értékelhető, kimagasló  eredményeket elérő boraikat Szekszárd legjobb dűlőiből szüretelik, majd gondosan érlelik a Borkút utcai új pincészetben.

Kategórianyertes bor: St. László Bikavér 2019

A Szent Lászlóról, Szekszárd védőszentjéről elnevezett prémium bikavér cabernet sauvignon, cabernet franc, shiraz, kadarka és kékfrankos  házasítása. 300 és 500 literes új tölgyfa hordóban érlelték 24 hónapig, majd palackban még 6 hónapig. Lendületes, kedves, elegáns textúra és
savszerkezet, kiváló komplexitás jellemzi. Aromájában gazdag gyümölcsösség jut kifejezésre, bőséges fűszervilággal és szekszárdi harmóniával.  A bort a gazdag hordófűszer fogja keretbe és teszi teljessé. A hosszú lecsengés és a tartalmas korty hosszan tartó ízélményt biztosít.